Oorsuizen

Oorsuizen

Oorsuizen kan ervaren worden als gerinkel, gezoem, geraas, gefluit, enz. Sommigen hebben er met periodes last van, bij anderen is het continu aanwezig. Hoe dan ook erg vervelend, soms gekmakend! Bescherm je oren bij blootstelling aan luide muziek en stereke geluiden.

Specifieke vragen?
Wat is oorsuizen?

Oorsuizen is een veelvoorkomende oorklacht. Iemand met oorsuizen hoort geluiden die niet van buitenaf komen. Anderen horen het geluid dus niet.  Oorsuizen kan ervaren worden als gerinkel, gezoem, geraas, gefluit, enzovoort. Sommige mensen hebben er met periodes last van, bij anderen is het continu aanwezig.  Het geluid kan met de tijd ook wisselen in sterkte. Vaak zijn de klachten het ergst in een stille omgeving, bijvoorbeeld in een stille slaapkamer bij het inslapen. 

Oorsuizen is doorgaans niet gevaarlijk maar kan wel erg vervelend zijn. Het constant horen van een geluid kan leiden tot slaap- en concentratieproblemen en een grote invloed hebben op het dagelijks functioneren.

Oorsuizen is vaak moeilijk te behandelen. Indien een oorzaak gevonden wordt, wordt deze eerst behandeld.

Mogelijke therapieën zijn:

  • zuurstoftherapie;
  • hoorapparaat ( versterken van omgevingsgeluid, zodat oorsuizen wordt overstemd);
  • ruisgenerator (hoortoestel dat geluid produceert en oorsuizen overstemt);
  • tinnitus Retraining Therapy (leren om oorsuizen te negeren).

Lees meer

Lees minder

Oordoppen muziek/festivals1 Product

Oordoppen ontwikkeld voor muziek behouden de geluidskwaliteit, maar brengen het volume van de muziek terug naar een veilig niveau. Ook gesprekken blijven goed verstaanbaar, zodat ze niet continu uit hoeven. De vorm met 2 of 3 schubben zorgt ervoor dat de oordoppen zich perfect aanpassen aan iedere gehoorgang. Het materiaal is zacht en niet irriterend, waardoor er een hoog draagcomfort ervaren wordt. De levensduur is afhankelijk van de draagfrequentie, reinig de oordoppen na ieder gebruik.

ALPINE PARTY PLUG OORDOPPEN TRANSPARANT NEW 1P
ALPINE PARTY PLUG OORDOPPEN TRANSPARANT NEW 1P
ALPINE PARTY PLUG OORDOPPEN TRANSPARANT NEW 1P €16.01 Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: