Anne Van Cakenbergh

Naam:
Anne Van Cakenbergh
Functie:
Apotheker

Ik werk sinds 2009 in de apotheek, die opgericht is door onze mama. Vorig jaar is ze gepensioneerd en nu zetten mijn zus Astrid en ik de apotheek samen verder! Ons takenpakket is heel gevarieerd, we doen eigenlijk alles. We helpen onze patiënten verder, prepareren de bereidingen, managen het stockbeheer, we houden de productmarkt in de gaten en blijven op de hoogte van wat er leeft en beweegt in het veld … Ik ben dus met veel verschillende zaken bezig, maar het belangrijkste en leukste aan de deze job is en blijft de patiënten zo goed mogelijk verder helpen. Ik ben zelf erg geïnteresseerd in wondzorg en ontferm me graag over de zorgen waarmee onze patiënten binnenwandelen, gaande van geschaafde ellenbogen van spelende kindjes tot geschuurde wielrenner-knieën!

We zijn echt een lokale dorpsapotheek en het is heel leuk om een band op te bouwen met onze vaste patiënten. Je blijft hun verhalen volgen en je kent elkaars leven echt. We zijn een familiezaak en die warmte willen we ook overbrengen op de bezoekers van onze apotheek. Hier is plaats voor jouw mens, jouw verhaal en al jouw zorgen, in alle vertrouwen. Omdat we steeds voor een zo compleet mogelijke zorgverlening gaan, proberen we met ons aanbod zo goed mogelijk rekening te houden met de noden van onze gemeenschap. We helpen veel oudere patiënten verder en hebben op den duur zo ook ons assortiment aan thuiszorgmateriaal zo breed mogelijk uitgebreid. Zo kunnen de patiënten steeds bij hun vertrouwde apotheker terecht voor ondersteunende hulpmiddelen, om zo gezond en gelukkig mogelijk in hun eigen huis te kunnen blijven wonen.  

Ook onderhouden we goed contact met de lokale huisarts en thuisverpleegkundigen. Samen komen we goed overeen en zoeken we de beste oplossingen voor onze patiënten. Die open en multidisciplinaire communicatie verzekert de beste zorgen. Onze apotheek is geen grote, commerciële mastodont. We gaan steeds voor eerlijk en oprecht advies dat vertrekt vanuit ons perfectief als zorgverleners. Zo houden we rekening met iedereens effectieve noden en budget, zodat onze patiënten op maat geholpen verder kunnen op hun weg.  

We verwelkomen je heel graag, in onze apotheek!